Programma's

Hou dat vast

2021 - heden

“De eerste helft van je leven ben je bezig iemand te worden, de tweede helft van je leven ben je bezig te accepteren dat het niet is gelukt” – Schopenhauer. 

Het is 20 jaar geleden dat de mannen voor het eerst samen op het podium stonden. Je zou zeggen dat ze elkaar na zo’n tijd goed kennen, maar is dat wel zo? In hun nieuwe cabaretprogramma Hou Dat Vast denken ze elkaar alles te kunnen vertellen, maar of dat nou zo verstandig is... 

Confronterend grappig is het in ieder geval wel! Met ontroering als onverwachte bonus. Dat weten ook de bezoekers van hun laatste programma Geloof ons nou maar waarmee Veldhuis & Kemper naast volle zalen en prachtige recensies ook een schitterende nominatie voor de belangrijkste cabaretprijs van Nederland ‘de Poelifinario’ in de wacht sleepten. 

U snapt, de mannen hebben maar één wens: Hou dat vast!


tekst Remco Veldhuis, Richard Kemper & Geert Lageveen
muziek  Remco Veldhuis en Richard Kemper
regie Geert Lageveen
decorontwerp Ellen Windhorst
lichtontwerp Pelle Herfst
publiciteitsfoto Carli Hermès 
Scènefotografie Bob BronshoffIMG_2624
image
Algemeen Dagblad ★ ★ ★ ★ 
“Vermakelijke scènes waarin zelfspot nooit ver weg is: Veldhuis & Kemper zijn helemaal terug”.

“Als beide vrienden na pakweg 100 minuten opbreken, is de kans groot dat je als bezoeker weer behoorlijk opgewekt de frisse buitenlucht opzoekt."

Theaterkrant 
"Het verslag van zijn (Kemper) uitstapje naar Engeland met zijn oude vader is ronduit meesterlijk. Grappig en ontroerend”. 

“Het vriendelijk bedoelde verjaardagsgedicht dat Veldhuis voor zijn vriend heeft geschreven, doet denken aan de taalvindingrijkheid van Kees Torn en dat is een groot compliment”  

"Hou dat vast is een fijne mengeling van nostalgie en een frisse kijk op de toekomst."


Banner_VeldhuisenKemper_Houdatvast

Eerdere programma's